sunnuntai 25. kesäkuuta 2017

UUDET TUULET

 Nyt saa sairastamiset ja siitä vikisemiset jäädä toistaiseksi. Nyt alkaa painonpudotusprojekti. Sairaala-aikana tuli jostain syystä lähes 20 kiloa lisää ja se on istunut todella tiukssa. Kävin jo kuntoutusjaksolla ravitsemusterapeutin luona, mutta paino vaan jatkoi nousuaan. Nyt keväällä kävin taas ravintoterapeutilla ja alkuun sainkin pari kiloa pois. Kuukauden paino laski ja sitten se hyppäsi taas samaan, kuin alussa.
 Olen ollut jo vuosia kiinnostunut ravitsemuksesta kaikissa muodoissaan ja lukenut siitä paljon. Tutuksi ovat tulleet niin viralliset ravintosuositukset, kuin vähän epävirallisemmakin. Viime aikoina olen lukenut paljon vähähiilihydraattisesta ruokavaliosta. Siitä kun etsii tietoa, ei voi olla törmäämättä Antti Heikkilän kirjoituksiin. En ole kovinkaan innoissani ihmisestä, joka leimaa vuosisatoja, jopa -tuhansia käytössä olleita elintarvikkeita myrkyksi, kuten viljat. Minkään ruoan tai elintarvikkeen leimaaminen myrkyksi ei vakuuta. Paljon on Heikkilän kirjoituksissa myös ihan jäkevääkin. Mutta jotenkin vaan tuo peloittelulinja ei minuun iske. Kuten ei iskenyt Pekka Puskan Pohjoiskarjala-projektin aikainen rasvalla ja suolalla pirujen seinille maalaaminenkaan. Omat äidinpuoleiset isovanhemmat kun olivat Karjalasta eivätkä kaihtaneet voita, täysmaitoa, kermaa, läskiä tai suolaa. Molemmat elivät ihan ihmisen ikään ilman ongelmia. Isoäiti eli 88 vuotiaaksi ja kun isoisä kuoli, hän olisi täyttäny muutaman kuukauden päästä 94. Ei minusta mitenkään huono.
 Jotenkin myös tämä Heikkilän rahastus tökkii. Mies on laittanut myrkkypelotteluaan useamman kirjan kansien väliin, eivätkä nämä ole mitään "halpiskirjoja". Myös nettisivuilaan hän tarjoaa jäsenyyttä Terveysklubiinsa, hinta vain 294€ ensimmäiseltä vuodelta ja toinen vuosi on sitten jopa satasen halvempi. Alle vuoden sopimuksia ei edes tehdä. Tottahan on, että kaikki, eteenkin laihdutukseen liittyvä, ravintoneuvonta on rahastusta, mutta yleensä niissä on sentään ilmaisia tutustumisjaksoja ja jäsenyyden voi yleensä joko irtisanoa halutessaan tai jakson mitan voi valita lyhyemmäksi, kuin vuodeksi kerrallaan. Mutta Heikkilä ottaa rahat heti kättelyssä, ilman että asiakas oikeastaan edes tietää, mistä tässä jäsenyydestä on kyse. Ei kiitos, ainakaan minulle.
 Kuten totesin, Heikkilällä on ihan hyviäkin kijoituksia, joita perustellaan erilaisilla tutkimuksilla, mutta se pirujen maalaaminen tökkii. Siksi en ole tosissani innostunut tästä "karppaamisestta". Ennen kun nyt.
 Kahltessani tätä netin karppausviidakkoa, törmäsin ruotsalaisen lääkärin Andreas Eenfeldtin vetämään englanninkieliseen sivustoon Diet Doctor. Juu, jäsenyys tuollakin on maksullinen, 9$ kuussa, mutta jäsenyys ei ole pakollinen, sillä tietoa ja reseptejä saa ilmaiseksikin. Ja jos valitsee jäsenyyden, on ensimmäinen kuukausi ilmainen ja jäsenyyden voi katkaista milloin vain. Näinhän sen pitäisikin olla.
 Olen nyt muutaman päivän lukenut sivustoa ja katsellut lääkäreiden haastatteluja ja valistusvideoita. Niissä ei nyt ole kovin paljoa mitään, mistä en olisi jo ennenkin lukenut tai kuullut, mutta mikä sai minut ihastumaan sivustoon, olivat helpolta ja herkulliselta  kuulostavat reseptit ja menu kokonaisuudet. On eri asia noin niin kuin suurinpiirtein tietää mitä pitää syödä, kuin että on selkeät reseptit mitä syödä aamiaiseksi, lounaaksi ja päivälliseksi. Sivustolla ei myöskään peloitella tai leimata mitään "myrkyksi". Tietoa annetaan periaatteella "ota tai jätä, itse päätät".
 Päätin kokeilla. Ja samalla kokeilen jäsenyyttä, sillä jäsenenä saa ohjeet kahden viikon "karppihaasteeseen". Reseptit kuulostaa ja näyttää niin herkullisilta, että maltan tuskin odottaa. Ensimmäistä reseptiä on jo kokeiltukin tänään ja voin kertoa, että yhtä hyvää oli, mitä odotinkin. Saa nyt sitten nähdä, että a. miten koville tämä ottaa ja b. miten mokoma toimii. Tosin ei yhtään helpota asiaa, että mies ei ole tästä yhtään innoissaan ja nytkin istuu sohvalla valtava sipsipussi mahan päällä ja tunkee sipsejä suuhunsa, kuin olisi jossain syömiskisassa. Eli to be continued.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti