tiistai 27. kesäkuuta 2017

Antakaa mulle karkkia!

 Kolmas, virallisesti toinen karppipäivä. Olo on "ällö" kaiken rasvan syömisestä, mutta eipä ole nälkäkään. Mutta ihan hillitön karkinhimo. Jos joku toisi eteen kilon karkkia ja sanoisi "antaa painaa", en ihmettelisi ollenkaan jos kilosta ei tunnin kuluttua olisi paljonkaan jäljellä. Mutta pysyn lujana. Pakko.
  Ainakaan vielä ei ole tullut mitään päänsärkyjä tai muita. Ainoa sivuvaikutus on tosiaan tuo rasvasta johtuva ällöittävä olo. Ehkä Somac auttaa siihen, tai Rennie.
 Eilen söin aamupalaksi vähän juustoa, kinkkua, salamia, kurkkua, paprikaa ja tomaattia. Paljon ei tarvinnut syödä, kun tuli täyteen. Lounaalla sitten sunnuntailta jäänyttä ruokaa, eli jauhelihapihviä salaatin kanssa. Kaikkea en  jaksanut syödä siitäkään, koska kastikkeessa oli reilusti rasvaa. Päivällisen aikaan ei oikeastaan ollut edes kovin nälkä, mutta söin, koska ruokana oli lohta. Lohi on yksiä lempiraaka-aineitani, mutta koska se on älyttömän kallista, sitä tulee syötyä harvoin. Lohen kanssa oli voissa haudutettua pinaattia, kuten reseptissä sanottiin. Pinaatti on ihan hyvää, mutta kun se lilluu rasvassa, sitä ei ole kovinkaan mukava syödä. Eli seuraavalla kerralla puolet vähemmän voita, kiitos.
 Aamulla ei tehnyt mieli syödä mitään. Nukuin pitkään ja herättyäni tein itselleni kaakaota kermasta ja kaakaojauheesta. Se oli hieman turhan kitkerää, joten jätin siitä yli puolet. Se oli tosin aivan tarpeeksi, sillä edes lounasaikaan ei ollut nälkä. Söin kuitenkin lounaan, joka oli edellisen illan lohta. Päivälliseksi oli broileripataa oliiveilla ja fetalla. Ruoka oli ihan hyvää taas, mutta en saanut sitä alas montaakaan haarukallista. Ei ole nälkä. Tuntuu oudolta, kun on tähän saakka tottunut siihen, että syö aamiaisen, lounaan, välipalan ja päivällisen ja niiden välillä on ollut aina nälkä (mikä on monesti johtanut lähes jatkuvaan naposteluun). Eli kai siinnä jotain perää on, että rasva pitää kylläisenä. Silti rasvan määrää on vähennettävä. Muuten en pyty syömään tarpeeksi, edes kasviksia.
 Huomiseksi aamuksi mies teki minua varten chia-vanukasta kookosmaidosta. Ajattelin syödä sen mansikoiden kera, jos se olisi vähän raikkaampaa, kuin tähänastiset ruoat. Oikeastaan ohjeiden mukaan pitäisi aamiaiseksi syödä kananmunia jossain muodossa, mutta en todellakaan halua munakokkelia joka aamu. Etenkään nyt, kun olo on muutenkin täysinäinen.
 Huominen päivällinen pitää myöskin improvisoida,koska mies otti vääränlaista broileria pakkasesta. Eli huomenna on broileria sekä lounaaksi, että päivälliseksi. Onneksi pidän broilerista. Päivällisellä pitää tosin nyt vähän tarkkailla rasvan määrää. Harmi, ettei huomenna ehdi laittamaan grilliä päälle. Grillattu broileri olisi poikaa.
 Tämä on tähän mennessä ollut hieman kivikkoista. Toivottavasti kohta helpottaa ja tämä on ollut vaivan arvoista.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti